Mogelijkheden

 • Sigrid als Spreker

  Wil je graag dat er gesproken wordt op een uitvaart maar vind je dit zelf lastig om te doen? Dan kan Sigrid voor u spreken. Door haar betrokkenheid, inlevingsvermogen en creativiteit geeft ze kleur en warmte aan elke toespraak.

  Sigrid kan mogelijk als Spreker dienen bij:

  – het leiden van de uitvaartceremonie van begin tot eind (alle losse elementen van de ceremonie met elkaar verbinden/ aan elkaar praten zodat het één geheel wordt)
  – het voorlezen van het levensverhaal van de overledene
  – het vertellen van uw persoonlijke verhaal/ herinnering aan de overledene
  – het voordragen van een gedicht of tekst

 • Koor
  Met Hart & Ziel Koor

  Een muzikale bijdrage van het Met Hart & Ziel Koor is mogelijk. De gewenste grootte van het koor word in overleg bepaalt en is mede afhankelijk van de beschikbaarheid van de koorleden. De minimale bezetting is 4 zangers en het maximale aantal is 16.

  Zie voor de liedjes van het koor de repertoirelijst

 • Dans

  Dans als moment van bezinning tijdens de uitvaart. U kunt kiezen voor één danseres of meerdere.

  Danseres Melissa danst voor u uit eigen repertoire of maakt een dans speciaal op uw verzoek. Vormgegeven vanuit de gedachte aan de overledene aan de hand van muziek of een sfeer aangedragen door de nabestaanden. Er kan ook gedanst worden bij het repertoire van Sigrid.

Momenten waarop dans waardevol kan zijn:
 • In de ruimte waar de afscheidsceremonie plaatsvindt (crematorium, kerk, zaal of tuin)
 • Tijdens het dragen van de kist naar de laatste rustplaats. Danseressen kunnen hier bijvoorbeeld symbool staan als een soort van (bescherm)engelen of vlinders die om de kist heen lopen of dansen
 • Bij het graf. Rondom of bij de kist.
 • Hart- Ritueel

Het is ook mogelijk dat Sigrid een ritueel uitvoert met een door u uitgekozen hart (b.v. van Swarovski-kristal, hout of halfedelsteen) Dit hart kan symbool staan voor de herinnering aan de overledene of waar hij/zij voor stond. Tijdens een lied kan dit hart worden doorgegeven aan de aanwezigen die hier in gedachten een intentie bij uitspreken.  Of het kan direct worden gegeven aan de meest dierbare van de overledene.

Er kan een keuze gemaakt worden uit het uitgebreide repertoire en Sigrid studeert eventueel ook graag speciale verzoeknummers in.